Per Englund Hansen

 ”Passionen for kunsten bragte mig til Sydfrankrig”

Efter endt skoletid startede jeg som arbejdsdreng på trykkeriet Norup og Bramsted. Efter 4 lærerige år blev det klart, at jeg ville uddanne mig som litografisk trykker. Med trykkeriet som læreplads blev jeg uddannet i København i 1982, og fortsatte mit arbejde, nu som faglært, hos Norup og Bramsted.

I huset fandtes også et gammelt stentrykkeri som vakte min nysgerrighed. Jeg brugte en del af min fritid på at give en hjælpende hånd og lærte derved om de gamle teknikker som er beskrevet andetsteds på hjemmesiden. Samtidig åbnede der sig en helt ny verden, kunstens verden. Jeg blev fascineret af den måde som kunstnerne udfoldede sig på og blev draget af alle de udtryksformer, som jeg mødte. Jeg begyndte at gå på kunstudstillinger og interesserede mig for kunstnernes liv og levned. Sammenlagt arbejdede jeg 20 år hos Norup og Bramsted, hvor jeg ved siden af mit daglige arbejde dyrkede ”kunsten”, som blev mere og mere fremherskende.

Derfor var det en naturlig udvikling, som gjorde at jeg i 1996 skiftede arbejdsplads. Jeg fik ansættelse som den eneste trykker i Litho Art i Vence i Sydfrankrig, og flyttede derfor til byen, hvor der er et udbredt kunstnerisk liv. Her arbejdede jeg direkte sammen med både danske og udenlandske kunstnere. Jeg fik skabt en langt større sammenhæng mellem mit arbejde og mine interesser. Det har ikke kun været selve trykningen, som har været væsentlig, men også samspillet med kunstneren har været med til at skabe de processer, som har haft en gunstig indflydelse på resultatet.

Ved et rent tilfælde fandt jeg i sommeren 2003 en meget gammel stentrykspresse, som stammer fra 1890 i Marseille. Der er den blevet brugt til at trykke plakater og kunstbøger indtil ca. 1999. Mit litografiske arbejde havde udviklet sig gennem årene, og jeg havde længe næret et ønske om at afprøve de originale gamle teknikker. Derfor begyndte jeg at restaurere pressen og flyttede samtidig til Bargemon, hvor jeg fandt nogle egnede lokaler til et egentligt værksted.

 

Adresse

2 Traverse de l'Alambic
83830 Bargemon, France
Telefon: +33 (0)6 63 79 50 29

Åbningstid

Mandag - Fredag: 10 – 17
Weekend: 10 – 15
Helligdage: Lukket

Følg os